JOSERA Lamm & Reis karma dla psa
Josera Lamm & Reis – zdrowa karma dla psów, zawierająca jagnięcinę. Stanowi alternatywę dla karm z mięsem drobiowym. Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, a także pszenicy i soi.
Josera Lamm & Reis (dawniej Josera Lamb and Rice) to lekkie pożywienie dla psów z normalnym lub ograniczonym zapotrzebowaniem na energię. Karma z jagnięciną zawiera cenne kwasy tłuszczowe, które dbają o zdrową skórę i lśniącą sierść.
- Karma monobiałkowa, dedykowana psom posiadającym nietolerancje pokarmowe na wszystkie białka oprócz jagnięciny
- Nie zawiera kukurydzy - ryż jako jedyne źródło węglowodanów Wyjątkowo smaczna i lekkostrawna
- Cenne składniki utrzymują zdrową i lśniącą sierść
Skład:
Ryż 53,0%; suszone białko jagnięce 25,0%; wysłodki buraczane; tłuszcz drobiowy; częściowo hydrolizowane drożdże; mączka z chleba świętojańskiego; minerały
Dodatki:
Dodatki dietetyczne w 1 kg: Witaminy A I.E./kg 22.600, Witaminy D3 I.E./kg 1.700, Witaminy E mg/kg 200, Witaminy B1 mg/kg 15, Witaminy B2 mg/kg 20, Witaminy B6 mg/kg 20, Witaminy B12 mcg/kg 100, D-pantotenianu wapnia mg/kg 50, Niacyny mg/kg 90, Kwasu foliowego mg/kg 5, Biotyny mcg/kg 950, Żelaza (siarczan żelaza (II), monohydrat) mg/kg 200, Cynku (uwodniony glicynowy chelat, cynku (postać stała)) mg/kg 160, Manganu (tlenek manganu(II)) mg/kg 18, Miedzi (glicynowy chelat miedzi(II), hydrat (w postaci stałej)) mg/kg 18, Jodu (bezwodny jodan wapnia) mg/kg 2,00, Selenu (selenin sodu) mg/kg 0,25
Dodatki technologiczne: Przeciwutleniacze: bogate w tokoferol ekstrakty pochodzenia naturalnego
Analiza:
Białko |
% |
20,0 |
Tłuszcz |
% |
11,0 |
Włókno surowe |
% |
2,6 |
Popiół surowy |
% |
8,2 |
Wapń |
% |
2 |
Fosfor |
% |
1,15 |
Sód |
% |
0,45 |
Magnez |
% |
0,11 |
Dawkowanie:
Waga psa |
Mało aktywny / starszy |
Normalna aktywność |
Aktywny |
5 kg |
50 g |
65 g |
70 g |
10 kg |
95 g |
125 g |
150 g |
20 kg |
155 g |
205 g |
265 g |
30 kg |
205 g |
280 g |
350 g |
40 kg |
260 g |
345 g |
440 g |
60 kg |
345 g |
470 g |
600 g |
80 kg |
430 g |
585 g |
750 g |