Brit Care Mini Puppy Lamb 2 kg
Hypoalergiczna formuła bezzbożowa szczeniąt ras miniaturowych (od 2. tygodnia do 10. miesiąca życia) oraz ich matek.
Pełnoporcjowa karma klasy super premium.
Skład:
mączka mięsna jagnięca (35%), świeże białko jagnięce (20%), żółty groszek, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami), ciecierzyca, siemię lniane (5%), olej z łososia (3%), gryka, suszone jabłka, drożdże browarniane, algi (0,5%, Ascophyllum nodosum), hydrolizat muszli skorupiaków (źródło glukozaminy, 290 mg/kg), jagody (250 mg/kg, źródło polifenoli 75 mg/kg i flawonoidów 35 mg/kg), wyciąg z chrząstki (źródło chondroityny, 180 mg/kg), mannooligosacharydy (170 mg/kg), zioła i owoce (rozmaryn, owoce cytrusowe, kurkuma, 160 mg/kg), fruktooligosacharydy (110 mg/kg), Jukka Schidigera (Yucca schidigera) (110 mg/kg), inulina (100 mg/kg), ostropest plamisty (80 mg/kg), rokitnik zwyczajny (80 mg/kg), rumianek (35 mg/kg), goździki (35 mg/kg), szałwia (30 mg/kg).
Instrukcje dotyczące żywienia:
W celu zapewnienia szczeniętom prawidłowego metabolizmu konieczne jest podzielenie dobowej podaży energii na kilka posiłków. Dlatego też dobową ilość pożywienia, mogąca zależeć od temperatury otoczenia i poziomu aktywności szczenięcia , należy podzielić na 3 do 5 posiłków. W czasie przechodzenia z karmienia mlekiem matki należy przez siedem dni podawać szczeniakowi mniejsze ilości suchej karmy, pozwalając na dokarmianie przez matkę. Należy wtedy kontrolować zarówno zachowanie się szczeniaka, jak i wygląd odchodów. Sucha karma może być podawana również w postaci zwilżonej wodą lub bulionem
Wiek (miesiące) |
Waga dorosłego psa (kg) |
1 kg |
2 kg |
4 kg |
6 kg |
8 kg |
10 kg |
Dzienna porcja (g) |
1 - 2 |
25 g |
45 g |
70 g |
90 g |
110 g |
140 g |
2 - 3 |
30 g |
50 g |
80 g |
110 g |
130 g |
170 g |
3 - 4 |
35 g |
55 g |
90 g |
120 g |
145 g |
175 g |
4 - 6 |
30 g |
50 g |
85 g |
115 g |
140 g |
170 g |
6 - 8 |
25 g |
40 g |
70 g |
105 g |
130 g |
150 g |
8 - 10 |
20 g |
35 g |
60 g |
80 g |
110 g |
120 g |
10 < |
Mini Adult |
Składniki analityczne:
białko surowe 33,0%, zawartość tłuszczu 23,0%, wilgotność 10,0%, popiół surowy 8,5%, włókno surowe 1,5%, wapń 1,6%, fosfor 1,3%, kwasy tłuszczowe omega-3 1,9%, kwasy tłuszczowe omega-6 3,2%, kwas eikozapentaenowy (EPA) 0,2%.
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
witamina A (3a672a) 23 000 IU; witamina D3 (E671) 1 800 IU; witamina E (α-tokoferol) (3a700) 650 mg; witamina C (3a312) 350 mg; chlorek choliny (3a890) 700 mg; tauryna (3a370) 220 mg; biotyna (3a880) 3,5 mg; witamina B1 (3a821) 1,2 mg; witamina B2 4,5 mg; niacynoamid (3a315) 15 mg; D-pantotenian wapnia (3a841) 12 mg; witamina B6 (3a831) 1,2 mg; kwas foliowy (3a316) 0,6 mg; witamina B12 0,04 mg; cynk (3b606) 110 mg; żelazo (E1) 90 mg; mangan (E5) 45 mg; jodek potasu 0,8 mg; miedź (E4) 18 mg; organiczna postać selenu wytwarzana przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060 0,2 mg.
Energia metaboliczna: 4,200 kcal/kg